Du er her

Veranda!

Skal du lage ny veranda i år? I denne artikkelen finner du tips og ideer til både rekkverk og verandaløsninger.

Først og fremst må man velge hvilket materiale man vil bygge verandaen i. I dag finnes flere alternativer til impregnerte terrassebord, som var det mest vanlige 15 år tilbake i tid. I våre byggevareutsalg får du kjøpt Royalimpregnert, Megawood og Fiberon. 

Vi starter med RoyalimpregnertBehandlingsformen på trevirke er som følger: Fuktigheten tas ut, samtidig som det tilføres linolje under trykk og varme. Til slutt kjøres det ettervakuum. Fordelene er at du får ferdige  råte- og fargebehandlede terrassebord. I tillegg får terrassen en unik formstabilitet pga ojebehandlingen, og den får også vesentlig lenger levetid enn en vanlig terrasse. Under ser du bilde av Royalimpregnerte terrassebord.

Megawood og Fiberon terrassegulv er begge komposittgulv. Disse gulvene er laget av en blanding av trefiber og plast. Det gjør også disse produktene meget miljøvennlige. De er lettstelte, da de verken skal males eller oljes. Du kan lese mer om disse gulvene på www.fiberon.no og www.fritzoeengros.no

Når man har bestemt seg for materialet man skal bygge i, kan man fortsette med utseende. Ta fram blyant og papir og tegn en grovskisse. Vil du ha tak over verandaen? Eller hva med et utekjøkken i ene delen? 

Under gir vi noen eksempler på rekkverk.

På bildet under er 48x098 impregnert K-virke brukt som reisverk (samme på bildet øverst i artikkelen). Vannrett mellom reisverket brukes 30x048 imp lekter, og som et avsluttende toppbord kan du benytte 36x148 imp K-virke.  Rekkverket blir enkelt og fint. Setter du opp rekkverk i impregnert virke, bør det tørke minst 2 måneder. Eventuelle rester av impregneringsvæske spyler du av med vann sammen med bruk av en stiv børste. La gulvet tørke noen dager før behandling.

På bildet under ser man en helt annen løsning på rekkverk. Her er det brukt 36x148 Cu imp K-virke hele veien.

Nyhet: Vi skaffer nå også glassrekkverk fra Icopal. Glassrekkverk gir deg fullt utbytte av en vakker utsikt, samtidig som det bidrar til å øke romfølelsen - både utendørs og innendørs. Icopal Glassrekkverk består av herdet  laminert sikkerhetsglass og solide festeanordninger med håndløpere i rustfritt stål. Rekkverket er enkelt å montere og består av få deler.

Ønsker du mer informasjon om Icopal Glassrekkverk: klikk her!

Til slutt legger vi med brosjyren til trefokus: Byggebeskrivelse Veranda 

Da ønsker vi lykke til med byggeprosjektet, og håper på en strålende sommer!

Veranda!